HARTBEWAKER # 58 – Het ware noorden

Ken je dat, die stroom van gehaastheid die je in het dagelijkse leven overvalt? Soms sleept het mij ook mee. Een innerlijke stem jaagt me dan op en vertelt me dat de tijd bijna op is. Terwijl ik door mijn leven ren, raken mijn tenen alleen de oppervlakte van het bestaan.

Dat is niet hoe ik de dag wil doorkomen en zeker ook niet de energie waarin ik mijn cliënten wil ontvangen in mijn praktijk voor hypnotherapie. Het is dan tijd om mijn aandacht bewust te richten op het moment.

Het moment waarin gedachten, gevoelens en acties harmonieus samenkomen. Dit wordt ook wel flow genoemd, een staat van totale betrokkenheid bij het leven. Het klinkt als een verre bestemming, een plek waar je naartoe reist, maar eigenlijk is het altijd binnen handbereik. Een soort innerlijke resonantie met de stroom van het leven.

Ik voel de betekenis ervan. Het is alsof de tijd me uitnodigt om te baden in de stroom van het moment. Het borrelend gevoel in mijn middenrif, een subtiele herinnering aan de aanwezigheid van dat onbestemde, dat altijd in mij aanwezig is en wacht om erkend te worden.

In het dagelijks leven gebruik ik simpele rituelen om me met deze staat te verbinden. Ik herinner mezelf eraan dat ik niet hoef te wachten op lange meditatiesessies of uitgebreide yoga-oefeningen om me verbonden te voelen met de energie van flow – het is een staat van zijn die altijd binnen handbereik is, klaar om te worden omarmd.

Het is een proces van herinneren en herijken van mijn innerlijke kompas. Dan vinden we de kracht die niet alleen in ons leeft, maar ook door ons kan werken.

Het zijn de kleine dingen die me herinneren aan deze staat van zijn: de zachte beweging van de bladeren in de wind, de sensaties in mijn lichaam, het lezen van woorden die hun armen om mijn ziel heen slaan.

En dan voel ik het. Een diepe connectie met alles om me heen, een gevoel van thuiskomen in mezelf. Met elke stap die ik zet, voel ik me meer in harmonie met de wereld om me heen, klaar om te ervaren hoe goed het kan worden.

Mijn kompas wijst weer naar het ware noorden.

Deze hartbewaking