Hartbewaking #5 – Van dag tot dag gaat het met mij in alle opzichten beter en beter

Van dag tot dag gaat het met mij in alle opzichten beter en beter.

“Herhaal deze zin elke ochtend en avond 20 keer”. Met deze opdracht, bedoeld voor meer zelfwaardering en een betere gezondheid, werd psychologisch behandelaar Emile Coué aan het begin van de vorige eeuw beroemder dan Sigmund Freud!
The Beatles maakten er zelfs dit nummer over: “Getting Better”, en John Lennon bracht later in zijn song “Beautiful Boy” de volledige formule van Coué ten gehore.
De kracht van herhaling met wat Coué noemde ‘autosuggestie’ was volgens hem de enige manier om echte verandering teweeg te brengen in onze psyche.

Werkt het? Ja, volgens wetenschappelijk onderzoek neemt inderdaad de zelfwaardering en gezondheid toe bij mensen die routinematig positieve dingen over zichzelf zeggen. Simpelweg en zonder discussie herhalen omzeilt namelijk onze bewuste wil, die zich vaak verzet tegen verandering van onze zelfbeleving.

Natuurlijk spelen veel meer factoren hierbij een rol. Maar omdat wij als mens van nature de nadruk leggen op het negatieve in ons leven (de negativity bias genoemd), brengen deze positieve tegenhangers meer balans in je zelfbeeld. Zeker in deze uitdagende tijd kunnen we wel wat positiefs gebruiken.

Doe je mee?⁣
Wat betekent “beter en beter” voor JOU? Hoe wil jij je voelen? Laat dat helemaal toe tijdens het herhalen van de zin en het is nóg effectiever 💖.

X 𝘔𝘢𝘴𝘤𝘩𝘢⁣

Bron: Rene Diekstra, 𝘏𝘦𝘵 𝘎𝘦𝘦𝘴𝘵𝘪𝘨𝘦 𝘓𝘪𝘤𝘩𝘢𝘢𝘮.

Deze hartbewaking